O tau o le maa ua faʻaitiitia talu ai nei

信图片_20211220142030 信图片_20211220142038

O le lalolagi o mea uma lava mo le manuia;o loo pisi le lalolagi, o mea uma lava e maua ai tupe.”

I le tasi itu, o le malosi o le la e le mafai ona faʻaumatia. I le isi itu, o le faʻagasologa o le gaosiga o le la e faʻafeiloaʻi le siosiomaga ma e leai se faʻaleagaina.

So'o se ituaiga auala e fa'atupuina ai le eletise e fua pe o'o lava ina avea ma fa'atonuga, e tatau ona feso'ota'i ile Initaneti.

Ae ui i lea, o fale eletise o le a le faia se pisinisi gau, photovoltaic power generation e le mafai ona faʻalagolago i fesoasoani a le malo i le "Initaneti", faʻaitiitia a latou lava tau o le ki.

I le aso 30 o Novema, na fetuunai ai e le Longji sea le upusii aloaia o le monocrystalline silicon wafer, ma o le tau o le tele o le silicon wafer na pa'ū i le 0.41 yuan i le ~ 0.67 yuan / papa, mai le 7.2% i le 9.8%.

I le aso 2 o Tesema, na fa'ailoa mai ai e sea a le Central e fa'apea, ua fa'aitiitia atoa le tau o fa'ama'i sikoni,

O le tau o lapopoa silicon wafer taʻitasi na faʻaititia i le 0.52 yuan i le 0.72 yuan / fasi, poʻo le 6.04% i le 12.48%.

O le fa'aitiitiga o le tau o le silicon wafer ua fa'aosoina ai se ta'amilosaga fou o talanoaga i luga o le potovoltaic logic.Flying Whale o lo'o i ai iinei e toe fa'atulaga le filifili alamanuia photovoltaic ma atina'e fa'atatau, ma ia su'e le aga'i i luma ma le fa'atatau o le photovoltaic mo oe.

Photovoltaic, o lona uiga, photoraw volt.Photovoltaic power generation e faasino i se auala fou o le gaosiga o le eletise e liua ai le malosi o le la i le eletise.O le elemene autu o lenei tekinolosi o sela sola.O sela o le la e fausia ai se vaega tele o modules solar cell, ma mulimuli ane galulue faatasi ma le pule malosi e fausia ai masini e gaosia ai le eletise photovoltaic.

O le pito i luga o le filifili alamanuia photovoltaic o le gaosiga o masini wafer silicon.

Crystal silicon, amorphous silicon, GaAs, InP, ma isi mea, e mafai ona faʻaaogaina e fai ma mea e faʻaogaina ai le la.

Crystal silicon photovoltaic power generation o le taimi nei o le auala sili ona taatele o le gaosiga o le la, tioata tioata e aofia ai le polysilicon ma le monocrystalline silicon.Monocrystalline silicon silicon conversion efficiency ma le mautu, ae maualuga tau;polysilicon maa maualalo tau, ae le lelei le liua.

Faatasi ai ma le faʻaauauina o le atinaʻeina o tekinolosi silicon monocrystalline, o le maketi o le silicon monocrystalline ua sili atu i le 90% i le 2020, ma iloa ai le toe suia o le polysilicon i le maketi wafer silicon.

O le tikeri o le maualuga o le alamanuia polysilicon e maualuga, faatasi ai ma pisinisi sili e aofia ai GCL-Poly, Tongwei Yongxiang, Xintai Energy, Xinjiang Daquan ma Oriental Hope.O le alamanuia silicon monocrystalline e maua ai se mamanu tauvaga oligarchy faalua, ma o pisinisi autu o Longji Shares ma Zhonghuan Shares. .

O le ogatotonu o le filifili alamanuia photovoltaic e tele lava sela sola ma photovoltaic module gaosi.

O sela o le photovoltaic e masani ona vaevaeina i sela silicon tioata ma sela manifinifi-ata. sela i tulaga o le faaliliu lelei.

O sela silikoni tioata o le tele o sela photovoltaic o loʻo iai nei, ma o sela manifinifi e fai ma faʻaopoopoga taua i sela photovoltaic.

I le 2019, i le gaosiga o le gaosiga o le la i le lalolagi atoa, o sela silikoni tioata e tusa ma le 95.37%, ma o sela manifinifi e 4.63%.

Faatasi ai ma maa ata tifaga manifinifi, o le suiga lelei o le CIGS manifinifi maa ata ua faʻaleleia vave i tausaga talu ai nei.O pisinisi a Saina o lo'o a'afia i le CIGS thin film ma'a e aofia ai Hanergy, China Building Materials Kaisheng Technology, Shenhua ma Jinjiang Group.

I le 2019, o le 27.4% o aai pito i luga e lima i le alamanuia, lea na maua ai e Tongwei sea maketi i le lalolagi atoa e 10.1%, ma avea ai ma ata sili ona tele i le lalolagi. gaosiga sela.

Photovoltaic module e taʻitaʻia ai Jinko, JA ma Longji sea. I tausaga talu ai nei, o le maketi maketi o photovoltaic modules ua faatelevaveina i le taʻitaʻia o atinaʻe, ma o le faʻailoga ma le tuʻufaʻatasia o tau lelei e iloga.

Mai le 2011 i le 2020, na faʻaauau pea ona faʻatupulaia le malosi fou o le photovoltaic i Saina ma le lalolagi.O loʻo faʻamoemoeina o le a oʻo atu i le 300GW le malosi faʻapipiʻi fou o le photovoltaic i le 2025. O le malosi fou o le photovoltaic faʻapipiʻiina o Saina o le a faʻatatau mo le 35% o le aofaʻi o le lalolagi, faʻatasi ai ma le faʻatupulaia o le tuputupu aʻe faaletausaga e laʻititi laʻititi nai lo le averesi o le lalolagi.

Bloomberg (Bloomberg) na lipotia mai ua amata ona pa'u tau mo panele o le la i lenei tausaga, ae ua faaleaogaina e Saina le tusa ma le 20 megawatts o le malosiaga o le la i totonu o le atunuu i lenei masina.

O le taunuuga o le tele o oloa i le lalolagi atoa, ma ua vave ona pa'u tau.

O Saina, le maketi tele o le la i le lalolagi, na taofia galuega fou ma le malosi malosi e tutusa ma le 20 fale eletise faaniukilia.

O le maketi lea a le au faatau ona o le tele o le sapalai o le la i le lalolagi atoa, ae o lo o tuai ona faatau e le au atia’e i isi atunuu, e faatali ai se tau maualalo.

O le averesi tau o polysilicon modules ua pa'ū 4.79% talu mai Me 30, pa'ū Aso Lulu i se faʻamaumauga maualalo o le 27.8 sene i le watt, e tusa ai ma le PVInsights.

O le a sili atu ona pa'u i masina talu mai Tesema 2016, o le taimi mulimuli na feagai ai le pisinisi ma le tele o sapalai o le lalolagi.

O Saina e gaosia le 70% o masini fa'aola a le lalolagi.


Taimi meli: Tes-20-2021