Tokyo e manaʻomia ni la la i fale fou na fausia pe a maeʻa le 2025

TOKYO, Tesema 15 (Reuters) – O fale fou uma na fausia e le au atina’e tetele i Tokyo ina ua mavae Aperila 2025 o le a mana’omia le fa’apipi’i o panele o le la i lalo o se tulafono fou na pasia e le fono a le laumua o Iapani i le Aso Tofi e fa’aauau ai le fa’atupulaia o le tamaoaiga o le atunu’u..
O le faʻatonuga, o se mea muamua mo se itumalo i Iapani, e manaʻomia ai le tusa ma le 50 faufale tetele e faʻapipiʻi fale e oʻo atu i le 2,000 sikuea mita (21,500 sikuea mita) ma le malosi faʻafouina, o le tele o paneta sola.
Na taua e le Kovana o Tokyo Yuriko Koike i le vaiaso talu ai e na o le 4% o fale i totonu o le taulaga o loʻo talafeagai i le taimi nei mo panels o le la.O le sini a le Malo o Tokyo Metropolitan o le faaitiitia o le kasa oona i le 2000 maualuga i le 2030.
O Iapani, o le lona lima o le lalolagi e sili atu le gaosiga o le kaponi, ua tautino e avea le carbon neutral i le 2050, ae o loʻo feagai ma luitau ona o le tele o ana masini faaniukilia e faʻalagolago tele i le vevela faʻafefe talu mai le 2011 Fukushima faʻalavelave.
"I le faaopoopo atu i le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le tau o le lalolagi, o loʻo tatou feagai foi ma se faʻalavelave malosi e mafua mai i le umi o taua i le va o Rusia ma Iukureini," o le tala lea a Risako Narikiyo, o se sui o le vaega faaupufai Tomin First no Kai mai le itulagi o Koike, i le tauaofiaga.i le Aso Tofi.“E leai se taimi e faamaimauina.”
O le tau o tagata faatau a Iapani e foliga mai na paʻu i le 40-tausaga le maualuga ia Novema, o se suʻesuʻega a le Reuters na faʻaalia, aʻo faʻateleina e kamupani le faʻateleina o le malosi, meaʻai ma meafaitino tau i aiga.
O le Reuters, o le talafou ma le aufaasālalau a Thomson Reuters, o le kamupani telefoni feaveaʻi sili ona tele i le lalolagi o loʻo tautuaina le faitau piliona o tagata i le lalolagi i aso uma.Reuters e tu'uina atu tala fa'apisinisi, tupe, fa'alotoifale ma fa'ava-o-malo e ala i 'upega tafa'ilagi, fa'alapotopotoga fa'asalalau i le lalolagi atoa, mea tau pisinisi ma tuusa'o atu i tagata fa'atau.
Fausia fa'aupuga sili ona malosi ma fa'atonuga fa'atonuga, fa'atonu fa'atonu fa'atulafono, ma fa'atekonolosi fa'amalamalamaga fa'apisinisi.
Ole fofo sili ona atoatoa e pulea uma au lafoga lavelave ma faatupulaia ma le tausisia o manaoga.
Avanoa i fa'amatalaga tau tupe e le mafaatusalia, tala fou, ma anotusi i fa'asologa o galuega fa'apitoa i luga o le desktop, web, ma le telefoni feavea'i.
Va'ai i se fa'afefiloi e le mafaatusalia o fa'amaumauga o maketi i taimi moni ma tala fa'asolopito, fa'apea fo'i ma fa'amatalaga mai puna'oa o le lalolagi ma tagata popoto.
Va'ai tagata ta'ito'atasi ma fa'alāpotopotoga i le lalolagi atoa e fa'ailoa ai fa'alavelave natia i mafutaga fa'apisinisi ma feso'ota'iga.


Taimi meli: Tes-16-2022