Saina e pulea le 95% o laina sapalai o le la

O Saina i le taimi nei o loʻo gaosia ma tuʻuina atu le sili atu i le 80 pasene o panels o le solar photovoltaic (PV) panels, o se lipoti fou a le International Energy Agency (IEA).
E tusa ai ma fuafuaga faʻalautele o loʻo i ai nei, o Saina o le a nafa ma le 95 pasene o le gaosiga atoa o gaosiga i le 2025.
Na avea Saina ma ta'uta'ua gaosi PV panels mo fale ma fa'aoga fa'apisinisi i le sefulu tausaga talu ai, e sili atu i Europa, Iapani ma le Iunaite Setete, oe na sili atu ona toaga i le vaega o sapalai PV.
E tusa ai ma le IEA, o le itumalo o Xinjiang o Saina e nafa ma le tasi mai le fitu paneta sola na gaosia i le lalolagi atoa.E le gata i lea, o le lipoti e lapataia ai malo ma faiga faavae i le lalolagi atoa e galulue e tetee atu i le pulea e Saina o le sapalai filifili.O lo'o fa'ailoa mai fo'i e le lipoti ni fofo eseese mo i latou e amata ai le gaosiga i totonu o le atunu'u.
O le lipoti o loʻo faʻamaonia ai le tau o le mafuaʻaga autu e taofia ai isi atunuu mai le ulufale atu i le sapalai filifili.I le tulaga o tagata faigaluega, tupe faʻaalu ma le gaosiga atoa, o tau a Saina e 10 pasene maualalo pe a faʻatusatusa i Initia.O le faagasologa atoa o le gaosiga e 20 pasene le taugofie pe a faatusatusa i tau i le Iunaite Setete ma 35 pasene maualalo ifo nai lo Europa.
Le lava o meafaitino
Ae ui i lea, o le lipoti o loʻo faʻamautinoa ai o le pule a Saina i luga o le sapalai o le a avea ma faʻafitauli tele pe a agaʻi atu atunuʻu i luga ole net-zero emisi ona e mafai ona faʻateleina ai le manaʻoga o le lalolagi mo PV panels ma mea mataʻutia.
Fai mai le IEA
Ole mana'oga ole Solar PV mo minerale mata'utia ole a fa'atupula'ia vave ile ala ile fa'ato'a fa'aoso.O le gaosiga o le tele o minerale autu o loʻo faʻaaogaina i le PV e maualuga le faʻaogaina, ma o Saina o loʻo faia se matafaioi iloga.E ui i le fa'aleleia atili o le fa'aogaina o meafaitino e sili atu ona lelei, ae o lo'o mana'omia e le alamanuia PV mo minerale o lo'o fa'atupula'ia tele.
O se tasi o faʻataʻitaʻiga na taʻua e le au suʻesuʻe o le faʻatupulaia o le manaʻoga mo siliva e manaʻomia mo le gaosiga o le PV o le la.Ole mana'oga autu ole minerale o le a 30 pasene maualuga atu nai lo le aofa'i atoa o le gaosiga o le siliva i le 2030, na latou fai mai ai.
"O lenei faʻatupulaia vave, faʻatasi ai ma taimi umi e taʻitaʻia ai galuega faʻapitoa, e faʻateleina ai le lamatiaga o le tuʻuina atu ma le manaʻoga e le fetaui, lea e mafai ona oʻo atu ai i le faʻatupulaia o tau ma le le lava o le sapalai," o le faʻamatalaga lea a le au suʻesuʻe.
O le tau o le polysilicon, o le isi mea taua tele e fai ai PV panels, na faʻateleina i le taimi o faʻamaʻi, ina ua faʻaititia le gaosiga.O le taimi nei o se faʻalavelave i totonu o le sapalai o le sapalai ona e faʻatapulaʻaina lona gaosiga, latou fai mai.
O le maua o wafers ma sela, isi mea taua, sili atu le manaʻomia e sili atu i le 100 pasene i le 2021, na faʻaopoopo e le au suʻesuʻe.
Ala i Luma
O le lipoti o loʻo faʻamaonia ai faʻamalosiaga e mafai e isi atunuʻu ona ofoina atu e faʻatuina ai latou lava filifili sapalai PV e faʻaitiitia ai le faʻalagolago le tumau ia Saina.
E tusa ai ma le IEA, o atunuu i le salafa o le lalolagi e mafai ona amata i le tuʻuina saʻo o tau eseese o loʻo aʻafia i le gaosiga o le PV o le la e faʻaleleia ai avanoa pisinisi ma faʻavaveina lo latou tuputupu aʻe.
Ina ua vaaia e Saina se avanoa i le faatupulaia o lona tamaoaiga ma oloa auina atu i fafo i le amataga o le 2000s, sa lagolagoina le au gaosi oloa i totonu o le atunuu e ala i nonogatupe taugofie ma fesoasoani.
E fa'apena fo'i, o fa'atonuga a le IEA e fa'ateleina ai le gaosiga o le PV i totonu o le atunu'u e aofia ai le fa'aitiitia o lafoga po'o le tau o oloa fa'aulufale mai mo masini fa'aulufale mai, tu'uina atu o lafoga fa'afaigaluega, fesoasoani tau eletise ma tu'uina atu tupe mo tagata faigaluega ma isi galuega.

88bec975


Taimi meli: Sep-08-2022